Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

"Έλα να πάμε στο νησί"


photo: borrachera, Πλησιάζοντας στο νησί


 
  



















Φέτος αποφάσισα να κάνω τις διακοπές που ονειρευόμουν χρόνια τώρα. Αυτές που σε βρίσκουν σε μια παραλία σε κάποιο νησί με το παρεό και ένα βιβλίο. Τίποτα άλλο. Όλη μέρα εκεί, να αγναντεύεις τον γαλάζιο ορίζοντα, να ανασαίνεις το θαλασσινό αεράκι και να γίνεσαι ένα με το δροσερό αρμυρό νερό.

Τα κατάφερα....

photo:borrachera, Γαύριο




















      
 

photo: borrachera

photo: borrachera



  
















 


















 Ταξίδεψα σε ένα κυκλαδίτικο νησί μόλις 2 ώρες με το πλοίο από τη Ραφήνα. Σε ένα νησί που οι εναλλαγές έδιναν και έπαιρναν.  Το πράσινο τοπίο εναλλάσσονταν με τα βράχια και τη θάλασσα. 

Κυκλαδίτικο νησί μεν αλλά....


Έχει χαρακτηριστεί το νησί των διανοούμενων με ναυτική παράδοση και μεγάλες οικογένειες εφοπλιστών με καταγωγή από αυτό.  Ο αγαπημένος μου Έλληνας ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος κατάγονταν από εκεί.


Η Άνδρος είναι ένα νησί που σε μαγεύει από τη στιγμή που αποβιβάζεσαι στο Γαύριο. Όταν αρχίζεις να το εξερευνείς δε, καταλαβαίνεις ότι δεν βρίσκεσαι σε ένα απλό νησί. Με 300 παραλίες να σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις, με πηγές να ξεφυτρώνουν από παντού,  η πιο γνωστή είναι αυτή της Σάριζα. 

photo: borrachera, Σάριζα

photo:borrachera, Πηγές Μένητων

photo: borrachera, "τόπος λατρείας" Χωριό Μένητων
 
























































Έμεινα στο Μπατσί σε μια όμορφη γραφική βίλα,  που το μεράκι της ιδιοκτήτριας και οι προσωπικές της  ζωγραφιές την έκαναν ξεχωριστή. Η πόρτα του μπάνιου μου "έλεγε" κάθε πρωί καλημέρα με λουλούδια πολύχρωμα να με προετοιμάζουν για ακόμα μια όμορφη περιπέτεια.

photo:borrachera, ζωγραφισμένη από την κα Ρένα

 photo: borrachera, Είσοδος στη βίλα









































 



Της Γριάς το Πήδημα, το Μπατσί,  το Ατένι, οι Αποθήκες, ο Άγιος Κυπριανός, η Χρυσή άμμος, ο Άγιος Πέτρος, η Βόρη, τα πίσω Γιάλια, ο Χαλκολιμιώνας και ο Φελλός είναι κάποιες από τις παραλίες που επισκέφτηκα η μια καλύτερη από την άλλη. 

Στο  Ατένι υπάρχουν δυο παραλίες, η μικρότερη σαν κολπίσκος είναι η χαρά των παιδιών, ρηχή για πολλά μα πάρα πολλά μέτρα, μια τεράστια πισίνα ουσιαστικά. 
 

photo: borrachera, Ατένι

photo: borrachera, Ατένι

photo: borrachera, Ατένι

























































Της Γριάς το πήδημα είναι πανέμορφη, εντυπωσιακή και η πιο γνωστή ίσως του νησιού λόγω του τεράστιου βράχου που αναδύεται από τα νερά της και αναπαριστά τη Γριά που πνίγηκε σε αυτό το σημείο.

Χάρηκα πολύ και τον Άγιο Κυπριανό ανάμεσα στο Μπατσί και στο Γαύριο, απάνεμη τις περισσότερες μέρες, τα απογευματινά μπάνια τα έκανα εκεί ανελλιπώς.

 
photo: borrachera, Μπατσί

photo: borrachera, Μπατσί όταν δύει...

photo: borrachera, θέα από το μπαλκόνι

























































Επισκέφτηκα τη Χώρα της Άνδρου για να δω το Αρχαιολογικό Μουσείο και να περπατήσω στους δρόμους της. Ήπια τον καφέ μου στην παραλία Νειμποριό της Χώρας και περπάτησα μέχρι την παραλία Παραπόρτι όπου εκβάλει ο Μεγάλος ποταμός.





photo: borrachera, Χώρα Άνδρου


photo:borrachera, Παραπόρτι                                                                   










photo: borrachera, Αγ. Κυπριανός





















 














Η Άνδρος με ξάφνιασε, ως νησιώτισσα δε φανταζόμουν ότι  θα μπορούσε να με εντυπωσιάσει εύκολα κάποιο άλλο κυκλαδίτικο νησί. Η Άνδρος τα κατάφερε. Έφυγα μαγεμένη, ξεκούραστη, ευχαριστημένη με την επιλογή μου και αποφασισμένη να ξαναπάω.



6 σχόλια:

  1. Υπέροχο νησί, χαίρομαι που μίλησε τόσο πολύ μέσα σου.. Πήγες στην έκθεση του Μουσείου Γουλανδρή; Αν ναι, σου άρεσε; Έκανα σκέψεις αν μπορούσα να πήγαινα Άνδρο ένα σκ του Σεπτεμβρίου, αλλά δε ξέρω αν τελικά θα πραγματοποιηθούν. Υπέροχες οι σκέψεις, κυρίως η αίσθηση που μοιράστηκες μαζί μας!

    Υγ νησιώτισσα ε;;; Από ποιο νησί, αν μπορείς να πεις βέβαια; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό Roadartist πραγματικά. Δεν πήγα στην έκθεση δεν υπολόγισα σωστά τις ώρες...
    Αν μπορείς να πας θα είναι όμορφα. Βέβαια μπορώ να πω, από τη Μύκονο είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια Μυκονιάτισσα στην Άνδρο λοιπόν...;)
    Κουκλί το Ανδρούλι. Έξι χρόνια περνώ ανελλιπώς μια βόλτα λόγω του Μουσείου Γουλανδρή. Αξίζει να πας την επομένη όπως και δήποτε...!
    Αχ, με ταξίδεψες...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kovo voltes είναι πραγματικά πολύ όμορφο νησι. Θα ξαναπάω εννοείται αυτή τη φορά να δω και τις εκθέσεις. Χαίρομαι που σε ταξίδεψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό χειμώνα. Να σου κρατήσει η αίσθηση της ευεξίας των διακοπών εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή