Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Θάνατο ή Πόλεμο, τί ζητάς απ' τα δυο;

"Παραφράσαμε λίγο το τραγούδι της γνωστής απόλυτης για τις ανάγκες του πόστ."

Τι να πω γι αυτό που συμβαίνει από χθες; Έπαθα σοκ πραγματικά.
19 νεκροί σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά, 10 σύμφωνα με το Ισραήλ, ακόμα και ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του είναι ένα τραγικό και άδικο γεγονός. Πόσο μάλλον όταν μια χώρα ανοίγει πυρ εναντίον ανθρώπων που ταξιδεύουν για να βοηθήσουν ανθρώπους.
Σε μια περιοχή που βράζει ταξίδευαν άνθρωποι από διάφορες χώρες με διαφορετικές συνήθειες, απόψεις, ζωές αλλά με την ίδια επιθυμία, να βοηθήσουν έναν άλλο διαφορετικό λαό.
Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι μάθαμε γι αυτήν την εκστρατεία βοήθειας επειδή χάθηκαν άνθρωποι, διαφορετικά θα πέρναγε στα "ψιλά γράμματα" των ειδήσεων.

Με εξέπληξε τόσο ευχάριστα ότι 40 Έλληνες ήταν μέλη αυτής της προσπάθειας και δε μένω στο ότι κινδύνεψαν μόνο Έλληνες, αλλά ότι υπάρχουν πραγματικά σε αυτή τη χώρα κάποιοι που ξεπερνάνε τα δικά τους προβλήματα και σύνορα για να βοηθήσουν άλλους.

Αυτό που έγινε χθες και που δυστυχώς συνεχίζεται είναι μια εν ψυχρώ δολοφονία ανθρώπων, χωρών και εν τέλει της ανθρωπιάς.

Πως μπορεί να ξεκινήσει ένας πόλεμος...

3 σχόλια:

  1. Βιώνουμε βαθιά κρίση αξιών..και δυστυχώς θα συμφωνήσω με τη τελευταία φράση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Roadartist** Μετά το σοκ στο άκουσμα του θανάτου των ακτιβιστών ή τελευταία φράση ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχει σταματήσει ποτέ ο πόλεμος...από πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή